lørdag 28. februar 2009

Vinterlyd 2009

Startskuddet for P4 og Kreftforeningens Vinterlyd 2009 gikk av stabelen idag på Bragernes Torg. Vi tok en tur ned alle sammen for å få med oss konserten med Katzenjammer, William Hut, Carpe Diem og ikke minst CC Cowboys. Kjempegøy! (Selv om det var litt kaldt å stå der i 1 1/2 time.)
Etterpå dro vi på Dolly Dimple’s og spiste pizza.
Bilde103Bilde104
Carpe Diem
Bilde105  Bilde107
CC Cowboys

Nå er det Den Store Klassefesten på NRK1 og vi skal kose oss med litt is og noe i godteskålene på bordet!

Ha en super lørdagskveld!

Tjohei!! :D

torsdag 26. februar 2009

Nå koser vi oss…

med deilige, nybakte boller. Mmmm….
IMG_3554

 

 

 

 

 

Har du lyst til å bake selv? Her er oppskriften:

Søt hvetedeig
(Passer godt til boller, kanelsnurrer, vaniljesnurrer, horn, skolebrød, kringler, enkel prinsessedeig m.m.)

200 g smeltet smør/margarin
7 dl melk
75 g gjær
2 dl (200 g) sukker
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
Ca. 1 kg (ca. 16 dl) hvetemel
Evt. lett pisket egg til pensling.

Blandes og heves som alminnelig gjærbakst.

Stekes ved 225°C på nederste rille i ovnen i 12 – 15 minutter.
Kringle og større bakverk stekes ved 200°C i 20 – 30 minutter.

Hjemmedag og ny sy-/hobbykrok

Måtte bli hjemme idag fordi Even var så uheldig å ramle ned trappa idag tidlig. Stakkars, slo seg skikkelig i halebeinet og fikk en solid rift i låret. (Sov i bare trusa!) Tross alt gikk det ganske bra, men det er ikke noe særlig å være i full aktivitet på SFO idag da. (Det er vinterferie her så derfor ingen skole.)

IMG_3550 Img_3551

Jeg benytter tiden til å pusle litt rundt her. Har endelig fått hengt opp speilen vi fikk av min niese til jul. Den er fra BlackDesign og jeg synes den passet veldig godt over sjenken i stua. Har også endelig fått hengt opp førsteklassebildene av ungene i hjørnet over sofaen. Hadde annen ramme til Marens tidligere, men den var ikke å få tak i lik lenger. Kjøpte derfor en slik dobbelramme fra  BlackDesign (den også).

IMG_3553 Ellers holder vi stadig på med å fikse det gamle rommet til Maren som skal bli kombinert TV-stue (til ungene), datarom og sy-/hobbyrom. Det er ikke så veldig stort rom, men jeg tror det blir bra når vi bare engang blir ferdig. (Mangler fortsatt å male balkongdøren, montere gerikter, taklister og gardinene. Også taklyset, da…)  Har i hvertfall fått på plass sy-/hobbykroken min, men tror jeg vil ha en hylle over skrivebordet til dill og dall. Har tenkt litt på
Billy vegghylle, men er litt usikker på om den blir for stor. Hva synes dere?

Nå tenkte jeg vi skulle bake oss noen boller (siden vi ikke fikk tid til Fastelavn), også får jeg vel gå løs på badet. Det ser jammen ut som om det er på tide igjen, gitt!!… Kremt…

Ha en strååålende torsdag!!

mandag 23. februar 2009

Heldige meg! :D

Jeg ELSKER overraskelser! (Av det positive slaget, må vite!)
Da jeg kom hjem fra jobb idag lå det en STOR hvit boblekonvolutt i postkassa!! Wow!! Den var til MEG!!! Tjihi!!
Skynda meg inn for å åpne den. Glemt var både sultne unger som ventet hjemme og middagen som skulle lages. Her måtte det åpnes – FORT!!
(Nemlig ikke hver dag det dukker opp annet en regninger i den postkassa!)
Du STOOORE tid! Nedi konvolutten lå et FANTASTISK flott armbånd (helt meg), deilig Twix-sjokolade (Namnam!) og et koselig “Parental Pledge” som jeg skal finne en verdig plass til. Foreløpig er det plassert på kjøleskapet, men med fare for at det skal gå i stykker der, må jeg nok finne et trygere sted. :D

Thank YouTusen, tusen takk, Vikveien!!
Dette var virkelig KJEMPEKOSELIG gjort!!
(Blir nesten rørt av dette, jeg!) Tusen takk, igjen!!



IMG_3547 Så til dere som lurer på hvordan det har gått med tove-votte-forsøk nr. 2. Her er resultatet etter 2 ganger i vaskemaskin på 30 gr. finvask og litt grønnsåpe. 1. gang alene og 2. gang sammen med et lite håndkle. PERFEKT om jeg får si det selv. Hihi! Passe store og deilig og myke…


HA EI SUUUPER UKE!!

søndag 22. februar 2009

Konkurranse hos Noll54 Interiör

[P2130103.JPG]

[P2130105.JPG]















Det er konkurranse hos
Noll54 Interiör!

Flott hjemmeside og supre premier!

Ha en flott fastelavnssøndag!

lørdag 21. februar 2009

Noen som trenger et par barnevotter??

Img_3533 Jeg har strikket et par rosa votter som skulle være til Maren, men dessverre tovet jeg de for godt så de ble alt for små. De er strikket i garnet Rosendahl fra Nille (Gjestal). De er ca. 17 cm lange, diameter over håndflaten og ved håndleddet er ca. 7,5-8 cm. Tommelen er ca. 4 cm. lang. Tror de kan passe til ei lita jente på rund året?

Syns det er litt galt å bare kaste de, så hvis noen kan ha glede av disse er det bare å sende meg en mail med adressen. Du skal få de gratis!

Førstamann til mølla! :D

PS. Har allerede strikket nye votter til Maren. Spennende å se om jeg fikser tovingen denne gangen… :P

Oppdatering 23.02.09 kl 18:20
Da er vottene på vei til lille Ihne…

fredag 20. februar 2009

Konkurranse hos Stine’s hverdag

Jubileumskonkurranse hos Stines hverdag Stine’s hverdag ferier 1-årsjubileum og har i den anledning en konkurranse gående.

Good LuckJeg er med i konkurransen og ønsker meg selv masse lykke til i trekningen! ;D

Ta en titt innom innen 1. mars og vær med du også!

Kjempeflott premie!

Ønsker samtidig alle en flott fredag! :D

It's Friday

mandag 16. februar 2009

3 x Vintersett til BabyBorn

Disse vintersettene til BabyBorn har jeg strikket på bestilling og de skal sendes til Oslo idag.
3xVintersett_BabyBorn Du finner flere eksempler på dukketøy jeg har strikket til BabyBorn på min hjemmeside www.mamut.net/hobbymix.

Ha en flott mandag!! :D

søndag 15. februar 2009

Endelig! Nye stuegardiner

Idag har Maren og Jan vært på håndballturnering i Konnerudhallen og  Even har hatt en kompis på besøk så nå har jeg endelig fått tid til å ta hånd om de nye gardinene jeg kjøpte til stua i januar(!). Dvs., jeg er ikke helt ferdig ennå, da, men tre høyder har i hvertfall kommet opp og det går an å se hvordan det vil bli. De må nemlig legges opp litt og selvfølgelig strykes. Har også brukt store deler av dagen til å rydde unna “3 tonn” rent tøy som hadde hopet seg opp litt over tid her. Hmmm…

Var sikker på at jeg hadde noen gode før-bilder også, men fant bare ett i farta som kunne duge.

FØR:

Stuegardiner 23-11-08



ETTER:
Stuegardiner_15-02-09

Syns det ble ganske lyst og trivelig, men litt uvant med så hvite gardinger. De er ikke helt hvite, altså, de er hvite med svak beige loddrette striper. Synes ikke så godt på bildene akkurat. Kjøpte de på Kid i januar (som sagt) og de heter “Shelly”.

Nå skal jeg sette meg ned i godstolen og gjøre ferdig en strikkebestilling som skal sendes i morgen, så resten av gardinene får vente til i morgen (eller en annen dag jeg får tid). Hihi!

Også er det jo dessuten Himmelblå nå.

Blogges!!

mandag 9. februar 2009

Glimt fra Sæbyturen

Vips!, så var årets Sæbytur over og vi var tilbake til de vante rutinene igjen – i hvertfall nesten… Var vel ikke hjemme før ved midnatt søndag kveld og opp igjen til vanlig tid for skole og jobb idag, så det er ikke fritt for at vi er litt trøtte her i huset. :D

Saeby_2009

Vi hadde en kjempetur i år også og koste oss masse. Deilig å komme ned dit og se grønne plener, herlig vårsol og ta joggeskoene på. Riktignok bare en 2-3 varmegrader, men likevel STOR forskjell fra våre –14 og snøen som vi våknet til her idag. Tror jeg brukte en halvtime bare på å få av den verste snøen og skrape is på bilen idag tidlig. Brrrr… Det var en kald fornøyelse. :S

Glemte å ta så mange bilder jeg hadde tenkt (Sånn er det jo når man har det artig..), men noen glimt ble det da. På slutten av konserten søndag kom jeg også på at jeg jo hadde video på mobilkamera så jeg fikk filmet en bitteliten del av konserten. Det var av de eldste musikantene, dvs. ungdomsskolen og videregående. Skrekkelig dårlig lyd på filmen, men sånn er det nå bare med mobilkamera og dessuten den store hallen de spilte i. Ikke lett å få bra lyd der uansett, vil jeg tro.

Ha ei flott uke, folkens!

fredag 6. februar 2009

Sæby, Danmark – Here we come!

Så var det klappet og klart for den årlige korpsturen til Sæby Sæby 2007 og 2008 igjen. Kofferter er pakket, soveposer er funnet fram og det meste er klart for avreise 16:15 med buss fra skolen idag. Har tatt meg fri fra kl 11:30 idag så det er en kort og hektisk dag her. (Men et lite innlegg må man jo ta seg tid til, ikke sant?? Hehe!) Vi skal overnatte på en skole som ligger rett ved siden av Sæby Fritidscenter. Det er kun norske musikanter fra Buskerud som skal delta og i år er det påmeldt ca. 600 stykker! Vi er tilbake ved 23-tiden søndag kveld. Dette skal bli gøy!! :D

Da ønsker jeg bare alle mine gode venner der ute en riktig GOD HELG også blogges vi igjen til uka!


Sjallabais!!

(Bildene er hentet fra turene i 2007 og 2008.)

søndag 1. februar 2009

HJELP!!...som om vi ikke har nok å tenke på....


Hvordan skal en prioritere??

Det sies at hver dag er det sunt å spise et eple og en banan for å få
kalsium. Man skal også spise en appelsin for å få C-vitaminer! Og så må en drikke en kopp grønn te (uten sukker for å forhindre diabetes) for å minske kolesterolet i kroppen! Man må også drikke 2 liter vann hver dag, og siden tisse like mye, som igjen fordobler tiden en har tilbragt på do hittil. En må også spise et beger yoghurt hver dag for å få de gode bakteriene i magen, som ingen vet helt nøyaktig hva er, men du MÅ ha minst en million sånne i magen, ellers er det ikke bra!
Du skal også ta et glass rødvin for å forhindre hjerteinfarkt. Og så et glass hvitvin for å beskytte ditt nervesystem! Og et glass øl (jeg husker ikke helt hvorfor det er nyttig!) Men om du tar disse tre samtidig, kan du få slag, men det gjør jo ikke så mye - du kommer ikke til å merke det.
Man skal også spise nøtter og bønner/erter hver dag. En hel masse nøtter/bønner/erter. Du skal spise 4 til 6 måltider per dag, lette måltider, men ikke glem at du ska tygge hver munnbit minst 36 ganger. Bare til det behøves det 5 timer!
Og så en ting til: etter hvert måltid skal du pusse tennene. Puss dine tenner etter eplet, yoghurten, bananen, nøttene, bønnene og ertene. Dette skal du gjøre så lenge du har tenner, og ikke glem tanntråden, tannkjøttmassasjen og munnvannet. Når du allikevel holder på med dette, kan du jo vaske badet, kanskje installere CD-spiller eller TV der, for med tanke på alt vannet du drikker, og tannpussinga, vil du nok tilbringe en hel del tid på badet.
En må også sove minst 8 timer i døgnet, og jobbe 8 timer pr dag,
pluss de 5 timene som behøves for å spise; det blir 21 timer. Det er 3 timer igjen, under forutsetning at det ikke er trafikkaos når du drar til og fra arbeidet. I følge statistikken ser folk på TV 3 timer pr dag. Det fungerer ikke lenger, ettersom en må ta en gåtur hver dag i minst en halv time (et lite tips: etter 15 minutters gange, snu og gå tilbake, ellers vil gåturen din ta en hel time).
Du må også ha tid til å treffe dine venner, for de er som planter, de må taes hånd om daglig.
Blant alt annet må du også holde deg informert, dvs. lese minst to dags- og noen kveldsaviser, for å kunne ha en kritisk innstilling til livet.
Du skal også ha sex hver dag, men uten at det skal bli rutine. Du skal være innovativ, kreativ og hver gang på nytt forføre din partner. For dette kreves det jo tid. (Og da har vi ikke nevnt tantrisk sex engang. )
Du skal også ha tid med familien din, ha tid til å vaske golv, vaske
opp, vaske klær, for ikke å snakke om alt du må gjøre om du har barn eller husdyr.

Når en regner sammen alt  ovenfor behøves det minst
29 timer.
Den eneste løsningen er å gjøre
flere ting samtidig!
F.eks.
dusje med kaldt vann og holde munnen åpen slik at du får dine 2 liter vann pr dag. Mens du forlater badet med tannbørsten i munnen, kan du samtidig ha sex med din partner, som igjen ser på TV og leser aviser mens du vasker gulv.
Da har du fortsatt en hånd ledig, som du da kan
ringe til dine venner og slektinger med.
Drikk vin etter det , det kommer du til å trenge!!!
Tid for meg å avslutte nå, for mellom eplet, yoghurten, ølet, den første literen med vann og det tredje måltidet mitt idag (inkl. nøtter/bønner/erter), vet jeg ikke lengre hva jeg må gjøre, men jeg vet at jeg må gå på do NÅ!
Jeg sparer visst noen minutter om jeg pusser tennene samtidig enda en gang!


Med dette ønskes alle ei flott, ny uke! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails