lørdag 26. juli 2008

Brann, sydentemperatur og "Det aller helligste" i Sponvika

I kveld kom vi hjem fra enda en tur på hytta i Sponvika. Skulle gjerne vært der mye lenger, men siden det er jobb og tilbake til hverdagen på mandag, ville vi gjerne ha de siste par dagene hjemme før "alvoret" starter igjen.

På onsdag syklet vi igjen ut til Pina for å bade. Deilig og varmt var det både til lands og til vanns. Etterpå syklet vi tilbake til brygga og hygget oss med deilig pizza på puben som har uteservering der. På vei tilbake til hytta, ca. 3 minutter etter at vi forlot uteserveringen, hørte vi et KJEMPESMELL!! Vi stusset på hva det kunne være og svaret fikk vi her:Ei plastsnekke som lå ved gjestebrygga hadde eksplodert og tatt fyr!! Brannvesen, politi, ambulanse og "Elias" redningsskøyte kom på plass etter ca. 15 minutter og fikk berget brygga og omkringliggende båter. HELDIGVIS! Rimelig ekkelt å tenke på at vi nettopp hadde vært der og at Jan og Even rett før vi gikk derfra hadde vært ute på gjestebrygga og tittet på båtene.... Uteserveringen er rett under markisene ved de 3 lysene til høyre på det øverste bildet.


Dagen derpå.... :( Ikke mye mer å snakke om her, nei... Heldigvis gikk det - forholdsvis - bra med de som var ombord. I hvertfall fysisk... Du kan lese mer her fra den lokale avisen.

<><><><><><>

Idag har det vært hemningsløst varmt i Sponvika. Var igjen ute på Pina og badet (selvfølgelig) og da vi kom tilbake viste termometeret virkelig SYDENTEMPERATUR.


37 grader i skyggen under overbygget på terrassen er vel litt i overkant? Vi var kliss våte av å sykle tilbake fra badingen så da var det bare én ting å gjøre....


Ta hageslangen til hjelp og kjøle seg ned....IGJEN... :P

<><><><><><>

Så var det visst et ønske om å se noen bilder fra "Det aller helligste" hos oss på hytta.
Og her er det.


Tilbygget med ny do ble bygget i fjor.


Snedig sak - kalt "Cinderella" - som brenner opp "avfallet" etter hvert dobesøk og samler asken i ei lita bøtte som tømmes en sjelden gang. Man legger i en papirpose (av oss kalt kaffefilter) og gjør fra seg i denne. Deretter trykker man på en knapp og posen faller ned til forbrenning. Nesten som å gå på et vannklossett...


Også har vi en liten speile og vask med kaldtvann for hånd- og kroppsvask. Under er et lite skap for oppbevaring av toalettpapir og annet man måtte ønske. Kroker til håndklær og hylle til toalettmapper osv. er under planlegging, men ikke på plass riktig ennå.


Utsikt fra "Cinderella". Donald og A-Magasinet er på plass på "gjestekrakken".


STOOOR kontrast til gamledoen som nå skal rives og erstattes med en gjestehytte.

<><><><><><>

Til slutt noen bilder tatt på ferja mellom Moss og Horten på vei hjem i kveld.3 kommentarer:

Nunne sa...

Du og du så interessert han ble i doen din, han mannen min! :))
Han ønsker seg sånn, akkurat sånn, på hytta hennes Tove, nemlig.
Hører at den tar mye strøm, men pytt!
Jaja, den som lever får se hva det blir!
Flott hytte dere har tilgang på....
God natt i Drammen! Klem fra sommeren i nord.

Stine ☆ sa...

Oj, det var nære... Bra dere hadde gått derfra, og at det gikk bra med de i båten!
Fint kjøkkenhåndkle og grytekluter du har strikket!
Takk for besøket i bloggen min!
Ha en fin dag!

Lille meg sa...

Hei! Her fant jeg en helt ny blogg.
Jeg er bloggvenn med Nunne, og der kom jeg over din blogg.
Så mye fint du har på siden din!
Og så idylliske badebilder og solnedganger! Pluss mye annet.
Jeg synes det er spennende å "snoke litt rundt" på andre blogger. Her kommmer jeg nok igjen senere også, for du har en koselig blogg.
Ha en fortsatt god sommer!
Hilsen fra Trøndelag.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails