torsdag 26. februar 2009

Nå koser vi oss…

med deilige, nybakte boller. Mmmm….
IMG_3554

 

 

 

 

 

Har du lyst til å bake selv? Her er oppskriften:

Søt hvetedeig
(Passer godt til boller, kanelsnurrer, vaniljesnurrer, horn, skolebrød, kringler, enkel prinsessedeig m.m.)

200 g smeltet smør/margarin
7 dl melk
75 g gjær
2 dl (200 g) sukker
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
Ca. 1 kg (ca. 16 dl) hvetemel
Evt. lett pisket egg til pensling.

Blandes og heves som alminnelig gjærbakst.

Stekes ved 225°C på nederste rille i ovnen i 12 – 15 minutter.
Kringle og større bakverk stekes ved 200°C i 20 – 30 minutter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmmm, frister oss no, du Hildemor.... ta med deg en pose og kom tell Vikveien...
Vi sitter med håndarbeide...fyr i peisen og lys overalt, og vertinna har just brakt med en kopp rykende varm kaffe.... ikke verst :) tror jeg har ferie...
Men boller hadde vært godt......
sender deg hilsen fra oss damene her...

Anonym sa...

Du, den kom altså fra meg, NUNNE!!!

Anitas hus sa...

Hei, dette så bare sååå godt ut!!!
Takk for koselig hilsen hos meg og når det gjelder lysekronen min så har jeg stæsjet den opp selv. Jeg har kjøpt lysmansjetter ho kremmerhuset og løseprismer hos en lokal hobbybutikk, men de har bla løse prismer hos panduro. Lykke til!
Ha en kjempefin helg!
Klem fra Anita:O)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails