med deilige, nybakte boller. Mmmm….
Har du lyst til å bake selv? Her er oppskriften:
Søt hvetedeig
(Passer godt til boller, kanelsnurrer, vaniljesnurrer, horn, skolebrød, kringler, enkel prinsessedeig m.m.)
200 g smeltet smør/margarin
7 dl melk
75 g gjær
2 dl (200 g) sukker
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
Ca. 1 kg (ca. 16 dl) hvetemel
Evt. lett pisket egg til pensling.
Blandes og heves som alminnelig gjærbakst.
Stekes ved 225°C på nederste rille i ovnen i 12 – 15 minutter.
Kringle og større bakverk stekes ved 200°C i 20 – 30 minutter.
3 kommentarer:
Hmmmm, frister oss no, du Hildemor.... ta med deg en pose og kom tell Vikveien...
Vi sitter med håndarbeide...fyr i peisen og lys overalt, og vertinna har just brakt med en kopp rykende varm kaffe.... ikke verst :) tror jeg har ferie...
Men boller hadde vært godt......
sender deg hilsen fra oss damene her...
Du, den kom altså fra meg, NUNNE!!!
Hei, dette så bare sååå godt ut!!!
Takk for koselig hilsen hos meg og når det gjelder lysekronen min så har jeg stæsjet den opp selv. Jeg har kjøpt lysmansjetter ho kremmerhuset og løseprismer hos en lokal hobbybutikk, men de har bla løse prismer hos panduro. Lykke til!
Ha en kjempefin helg!
Klem fra Anita:O)
Legg inn en kommentar