torsdag 1. januar 2009

Hobbykveld og hjelp til decoupage...

Vi har startet året med en aldri så liten hobbykveld ved kjøkkenbordet. Vi har funnet fram noen av mine gamle gipsfigurer som jeg støpte engang på 90-tallet også maler vi på disse. Malingen er det så som så med for den har faktisk stått urørt i drøye 10 år nå, så det går med en del arbeid bare til å tilsette litt vann og røre den opp så den blir flytende igjen. (Noen som har bedre råd å komme med?) Det er aller første gang Maren og Even prøver seg på dette og de syns det er kjempegøy og veldig koselig at vi sitter sammen og gjør det.

Even har malt seg en fisk.

Maren maler et bilde med hund og katt på.

Jeg har også, for aller første gang, forsøkt meg på serviettdecoupage. Vi var en tur på Sandvika storsenter på mandag og da var vi innom Panduro. Der kjøpte jeg bl.a. en glasslakk som skulle kunne brukes til decoupage. Har aldri forsøkt det før og noen instruksjon var det ikke på lakkflasken så jeg er spent på om jeg har gjort det riktig.

Først klippet jeg ut et motiv fra en 3-lagsserviett som jeg delte slik at jeg fikk 1-lags motiv. Deretter la jeg den over glasset der jeg skulle ha den også penslet jeg lakk utenpå slik at den festet seg til glasset. Når den hadde stått til tørk en halvtimes tid, penslet jeg over igjen og lot den tørke ytterligere 30 min. Deretter herdet jeg den i stekeovnen på 160 gr. slik det står på lakkfasken.

Gjør jeg det riktig??

Er litt i tvil fordi servietten krøllet seg når jeg strøk lakk på. Ble ikke særlig vakkert, men til å være aller første gang får jeg vel si meg fornøyd. Hihi!

Hjelp mottas med takk....??

3 kommentarer:

Nunne sa...

Så koselig dere har hatt det....
jeg vil komme ned og være ilag med dere.....
Klemzzzz...

Mette sa...

Takk for tipset om vannbasert lakk. Vi har jo en liten en på fire mnd., så har tenkt litt på dette med løsningsmidler.Har hørt at den nye malingen fra Jotun er bra, husker ikke navnet i farten. Vil prøve den ved en anledning.
Ser gøy ut med hobbykveld. Her i huset blir det dukkehuslaging så snart mor har tid og overskudd...
Mvh. Mette

Kaos sa...

Hei og godt nytt år :)
Jeg har fulgt en oppskrift på denne linken, men har knotet i 3 timer med å få det til.

http://www.zimbio.com/Free+Blogger+Beta+Template/articles/40/Create+three+column+Blogger+template

Under pkt nr 8 skal du legge til hele koden, ikke bare erstatte den gamle som det står der. og endre der hvor det er rødt.
JEg tror det var helt tilfeldig at jeg fikk dette til, jeg er ingen html skriver, hehe!
Husk å lagre en kopi av malen før du setter igang med endringer. Og denne layouten fungerer kun på minima designet, da må du endre den først.

Lykke til !

Kjempekoselig med verksted i det nye året.
Her taes det ned alt som kan minne om julen.... nå kan vinteren komme... og kanksje heller våren?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails